Wat kun je zelf aan je voeten doen?

Welke klachten kun je zelf behandelen en wanneer moet je professionele hulp zoeken?

Eelt ontstaat als een natuurlijke reactie op overmatige druk en wrijving op de huid. Een klein beetje eelt kun je zelf voorzichtig met een schuurpapieren eeltvijl verwijderen. Haal niet te veel weg, want dan is de kans groot dat je huid pijnlijk is tijdens het lopen.

Gebruik geen ijzeren ‘rasp’. De rasp beschadigt de huid snel, waardoor de kans op wondjes en infectie toeneemt.

Ga niet zelf aan de slag bij een likdoorn. Bij de drogist zijn diverse middeltjes tegen likdoorns te krijgen, maar daarmee lukt het meestal niet de dieper liggende ‘pit’ van de likdoorn te verwijderen en is de kans op het beschadigen van gezonde huid groter.

De likdoornpleisters bevatten Salicylzuur. Bij het verkeerd gebruiken van dit middel (en dus de pleister) beschadigt de huid. Er zijn zelfs gevallen bekend dat het verkeerd gebruik van de pleister heeft geleid tot amputatie van de teen. Een gemeen goedje dat Salicylzuur, ga er voorzichtig mee om!

Gun je voeten de verzorging die ze nodig hebben, ga naar een pedicure. Hij/zij is een professional op voetverzorginggebied met een flinke opleiding. Het is een vak, niet iets dat je er zomaar even bij doet.

 

Nog niet eerder naar een pedicure geweest? Maak dan vooral nu kennis met Voeture! Er wordt momenteel een zeer voordelig tarief gehanteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.