Vraag aan de pedicure: vind je voeten niet vies?

praktijk Voeture Hoogerheide
Vraag aan de pedicure

Vind je voeten niet vies?

Hierop kan ik heel kort antwoorden, nee!

Laat het me toelichten. 99 van de 100 voeten zijn super schoon. Zie het een beetje als naar de tandarts gaan. Ik vermoed dat 99 van de 100 mensen hun tanden poetst voordat ze naar de tandarts gaan. Je wilt toch niet in de stoel liggen met je lunch nog tussen je tanden? Zo werkt dat ook bij de pedicure. Nee, je hebt geen lunch tussen de tenen 🙂 De meeste mensen wassen hun voeten voordat ze naar de afspraak komen.

Esther Verdonk

Als men direct van het werk komt, is er geen mogelijkheid geweest om de voeten te wassen. Een excuus is dan het eerste wat ik hoor. De voeten zijn die ochtend gewassen en dus niet vies. Een warm handdoekje er overheen en men voelt zich meer op hun gemak.

Vies volgens de Dikke Van Dale: vies (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: viezer, overtreffende trap: viest)
Met vlekken, vuil, smerig, walging veroorzakend.

Dat is nogal wat.

De voeten die ik verzorg zijn absoluut niet vies. Een paar jaar geleden heb ik de voeten van een meneer mogen verzorgen die verwaarloosd was gevonden in zijn huis. Hij was niet meer aanspreekbaar en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Dit was veel meer schrijnend dan een vieze zaak. Ik heb te doen met een persoon die niemand heeft dat het zover kan komen. Juist dan is het een eervolle taak om bij te dragen aan zijn gezondheid, in plaats van ‘vies’.

Iemand die regelmatig naar de pedicure gaat, kent het gevoel van ‘het voelt altijd zo lekker als de voeten weer zijn verzorgd’. Probeer eens aan iemand een gevoel uit te leggen, dat lukt vaak niet. Pas wanneer iemand het zelf heeft gevoeld, is er begrip op hetzelfde niveau. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld een massage, een heerlijk diner dat je samen deelt, maar ook voor het verzorgen van de voeten.

Mag ik jou een vraag stellen? Zijn jouw voeten vies? Vies zoals vies is beschreven in het woordenboek. Zeer waarschijnlijk is je antwoord nee. Dat je niets met voeten hebt, is een ander verhaal. Ieder zijn ding, ieder zijn waarde. Maar ze zijn niet vies.

Zijn er voeten die meer dan een cosmetische opknapbeurt nodig hebben? Daarop zeg ik: ‘ja’. Er is veel voetzorg nodig en daarvoor heb ik dan ook 3 jaar gestudeerd in het voetvak gebied. Ik heb niet voor niets pathologie, fysiologie, anatomie etc. buiten alle specialisatie vakken geleerd. Het is voor mij dan ook onbegrijpelijk dan het vak ‘medisch pedicure’ onder ‘schoonheid’ valt. Maar dit is een heel andere discussie.

Toch nog een heel verhaal geworden op een kort antwoord 🙂

Ik hou van mijn vak, ga met veel plezier naar mijn praktijk en ben dankbaar dat mensen de zorg van hun voeten aan mij toevertrouwen.

Een hartelijke groet,

Esther Verdonk
(sport) medisch pedicure

Heb jij een vraag? Stuur de vraag naar info@voeture.nl

Deel dit bericht - dank je wel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.