Esther Verdonk bc

Een praktijk voor reguliere en specialistische voetzorg als ook VoetreflexPlus™ massages.

Esther Verdonk is eigenaar van praktijk Voeture en examinator (medisch) pedicure praktijkexamens bij Exuive en docent bij Rocas.

Medisch pedicure:

Als medisch pedicure en medisch pedicure sport, ben ik zowel breed (soorten risicovoeten) als specialistisch (technieken) opgeleid. Met de term risicovoet wordt bedoeld dat iemand een verhoogd risico heeft op complicaties aan de voet. Er kunnen complicaties aan een voet ontstaan door een ziekte (onder andere reuma, diabetes, spasticiteit, vaataandoeningen, verlamming of een lage weerstand) of als gevolg van ouderdom of verwaarlozing.

Daarnaast heb ik als medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en antidruktechnieken. Daarmee wordt de behandelmogelijkheid van complexere voet- en nagelproblematiek vergroot.

Ik werk volgens de richtlijnen die zijn vastgelegd in de code van de Voetverzorging. Er wordt op een doelmatige wijze samengewerkt met andere zorgaanbieders.

Kwaliteitsbewaking:

Als medisch pedicure ben ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP). Hiermee committeer ik me aan:

 • het naleven van door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu;
 • het naleven van door de branche ontwikkelde ‘evidence based Richtlijnen’ ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen;
 • het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

Achtergrond:

Zelfstandig ondernemer in voetzorg, examinator praktijkexamens pedicure en medisch pedicure, docent pedicurevak, voetreflexologie, productiviteit verbetering en diverse logistiek, financiële, bedrijfskundige functies in het bedrijfsleven en bij Defensie.

Opleiding:

Medisch pedicure
Medisch pedicure sport
Assessor Exuive
Examinator Capabel Examens (pedicure en  medisch pedicure)
Arkada specialist (ingroeiende nagels)
De diagnostiek van voetschimmel en nagelmycose
Oncologie en voetzorg
Ganganalyse
Nagelproblematiek
Medical Taping Concept
Praktische training voetonderzoek
Nagelreparatie en correctie LCN Wilde Pedique Plus
VoetreflexPlus™-masseur

OU management wetenschappen
HEAO BE/BK
Productive Environment Specialist

Wij hebben ervaring met allerlei voettypen, hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Contact gegevens praktijk Voeture.

4 Comments on “Over”

 1. Goedenavond,

  Wat houdt een deelbehandeling in?
  Is dit een eenmalige behandeling, en wat wordt hierin gedaan?

  Met vriendelijke groet,

  Selina van Aart

  1. Beste Selina,

   Een deelbehandeling is voor diegene die bijvoorbeeld alleen een likdoorn wil laten verwijderen. Of alleen de nagels geknipt wil hebben. Het zijn korte behandelingen waarbij niet de gehele voet wordt behandeld. Dit kan eenmalig zijn, het kan ook zijn dat iemand met een frequentie van bijvoorbeeld 8 weken komt om alleen de likdoorn te laten behandelen.

   Is hiermee uw vraag beantwoord?

   Hartelijke groet,
   Esther Verdonk
   Voeture

 2. Hallo Esther,

  Ik ben een tijdje geleden van de onderste treden van een trap geschoven en heb zo mijn rechtervoet bezeerd. Er is geen breuk of scheurtje te zien op foto’s of scans.
  De voet zelf is of was ook helemaal niet gezwollen. Ik ondervind echter wel regelmatig een doof gevoel aan de onderkant van mijn voet (in de boog) en er is daar een pijnlijk punt als ik met mijn vinger op één bepaalde plaats duw. Dit bemoeilijkt het stappen en s’avonds heb ik er nog het meeste last van maar het gaat op en af. Ik denk dan aan een zenuwbeklemming of dergelijke. Is dat geneesbaar?

  Alvast bedankt,

  VHP

  1. Beste meneer Van Herck,

   Dank u wel voor uw bericht. Het is een vraag die erg lastig is te beantwoorden, omdat er zoveel factoren zijn die meespelen. Wanneer u aangeeft ‘s avonds de meeste pijn te ervaren, neigt het naar een overbelastingsklacht. Ik ben geen arts en mag geen diagnose stellen. Gezien het feit dat u al foto’s heeft laten maken, zou een asdruktest duidelijkheid kunnen verschaffen of er werkelijk geen sprake is van een fissuur. Daarnaast kan o.a. met Tinel Sign worden onderzocht of het een zenuwirritatie betreft. Daarnaast zou een verdikking van een zenuw ook zichtbaar kunnen zijn met een echo. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met uw behandelend arts. Of dat het te genezen is, valt niet te beoordelen zonder onderzoek. Of in het algemeen een zenuwbeknelling in de voet te genezen is, hangt af van de ernst, de locatie en de conditie van het weefsel, echter is bekend dat zenuwbeknellingen met rust, aangepaste zolen en soms operatief te verhelpen zijn.

   Ik hoop dat ik u enigszins nuttige informatie heb verschaft.

   Met vriendelijke groet,
   Esther Verdonk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.